Εξοπλισμος

Ιατρικός Εξοπλισμός Κλινικής

Η κλινική Doctors’ Hospital, με δεδομένη την ανάγκη για διαρκή εκσυγχρονισμό, επενδύει συνεχώς σε υποδομές τόσο στον ιατρικό όσο και στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, και συνδυάζει την σύγχρονη ιατρική τεχνολογία με το αίσθημα ευθύνης του ιατρικού λειτουργήματος, εξασφαλίζοντας έτσι ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

Η κλινική διαθέτει το πλέον σύγχρονο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής Da Vinci, επιτρέποντας την εφαρμογή καινοτόμων χειρουργικών τεχνικών, καθιστώντας την σημείο αναφοράς για ασθενείς και επιστημονικό προσωπικό.Ένα νέο και εξαιρετικά σύγχρονο εργαλείο που διαθέτει η κλινική είναι οι λαπαροσκοπικοί πύργοι με πλήρες ψηφιακή οθόνη (full high definition-FD). Πλέον, όλες οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις έχουν άψογη χειρουργική εικόνα και θα πραγματοποιούνται πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Επίσης, διαθέτει καινοτόμο laser για τον προστάτη. Η πρωτοποριακή τεχνολογία του εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την ασφάλεια της χαμηλής επεμβατικότητας. Η καινοτόμος λειτουργία του καθιστά το laser αυτό ιδανικό για την θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, αλλά και για την αντιμετώπιση των όγκων της ουροδόχου κύστης, των στενωμάτων της ουρήθρας και του ουρητήρα, των κονδυλωμάτων ουρήθρας και για τη διενέργεια μεατοτομής. Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων για τον ασθενή είναι η ελαχιστοποίηση της αιμορραγίας σε σύγκριση με άλλα συστήματα laser, η μείωση της διάρκειας του χειρουργείου και η ταχύτερη μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Η κλινική έχει αποκτήσει το πιο προηγμένο σύστημα αφαίρεσης καταρράκτη στον κόσμο. Η τεχνολογία του συστήματος είναι εξαιρετικά ασφαλής, ανώδυνη και επιτρέπει την ταχύτερη και καλύτερη αποκατάσταση της όρασης του ασθενή, εξαιτίας της μικρότερης χειρουργικής τομής και της ελάχιστης επιβάρυνσης των ιστών λόγω του ελάχιστου χειρουργικού χρόνου με την μικρότερη ενέργεια υπερήχων. Στα άμεσα πλάνα είναι η απόκτηση του υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου 64 τομών. Ο συγκεκριμένος τομογράφος διαθέτει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων με σημαντικότερο όλων η δυνατότητα αξονικής (αναίμακτης) στεφανιογραφίας καθώς και η εξαιρετική μείωση του χρόνου εξέτασης του ασθενούς.

Ο ασθενής δε χρειάζεται ειδική φαρμακευτική αγωγή πριν από την εξέταση, ενώ από το συγκεκριμένο μηχάνημα υπάρχει δυνατότητα εξέτασης ασθενών που πάσχουν από αρρυθμίες. Στο επόμενο διάστημα, η κλινική θα αποκτήσει τον ψηφιακό μαστογράφο και το νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, ενώ συνεχώς εξετάζονται νέα τεχνολογικά εργαλεία που θα εμπλουτίσουν με τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό τις υποδομές της κλινικής. Η Doctors’ Hospital πολύ σύντομα θα διαθέτει υπερσύγχρονη τεχνολογία που λίγες κλινικές στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη προσφέρουν στην υπηρεσία της υγείας.

Da Vinci – Σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής

Το Σύστημα da Vinci θεωρείται το πλέον εξελιγμένο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής. Αποτελεί το πρώτο και μοναδικό αυτή τη στιγμή στον κόσμο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής, που πραγματοποιεί όλο το φάσμα των λαπαροσκοπικών εγχειρήσεων αλλά και μεγάλο ποσοστό των έως σήμερα παραδοσιακά επεμβατικών εγχειρήσεων. Το ρομποτικό αυτό σύστημα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας, τόσο σε ενδοσκοπικές εγχειρήσεις, που πραγματοποιούνται σήμερα με συμβατικούς τρόπους, όσο και σε δύσκολες περιπτώσεις ‘ανοιχτών’ επεμβάσεων που μετατρέπονται σε ενδοσκοπικές επεμβάσεις «ρουτίνας».

Παράλληλα, καθιστά δυνατή την εφαρμογή μεθόδων σε ειδικότητες χειρουργικής στις οποίες μέχρι πρόσφατα αυτό δεν ήταν δυνατό, καλύπτοντας πολλές ειδικότητες όπως: γενική λαπαροσκοπική χειρουργική, ουρολογία, γυναικολογική χειρουργική, καρδιοχειρουργική – θωρακοχειρουργική (ολική ενδοσκοπική εγχείρηση μοσχεύματος bypass στεφανιαίας αρτηρίας), αγγειοχειρουργική (αποκατάσταση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής), επεμβάσεις νοσογόνου παχυσαρκίας , παιδιατρική χειρουργική. Τα οφέλη του Συστήματος da Vinci για τον χειρουργό είναι η απόλυτη οπτική, η απόλυτη ακρίβεια χειρουργικών χειρισμών.

Τα οφέλη για τον ασθενή η μικρότερη διάρκεια αναισθησίας, ο μειωμένος κίνδυνος μόλυνσης ή απώλειας αίματος, η ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και της δυσφορίας, η σημαντική μείωση της περιόδου νοσηλείας καθώς και η γρήγορη ανάρρωση και επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.