Ο σκοπός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της κλινικής Doctors' Hospital με δομή και οργάνωση που να έχει τη δυνατότητα για φροντίδα και υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών σε βαριά πάσχοντες ασθενείς που έχουν πραγματικό ή δυνητικό κίνδυνο θανάτου. Από το 2007 λειτουργεί πλήρως και σε αυτήν επιτελείται σχεδόν όλο το φάσμα των επεμβατικών και θεραπευτικών πράξεων.

Η ΜΕΘ της κλινικής Doctors' Hospital από το 2007 έχει δυναμικότητα 4 κλινών εντατικής θεραπείας. Υποδέχεται περιστατικά που προέρχονται από το χώρο του νοσοκομείου, αλλά και περιστατικά από άλλα νοσοκομεία μέσω του ΕΚΑΒ. Τα περιστατικά τα οποία υποστηρίζει η μονάδα είναι ποικίλα και κυρίως περιπτώσεις που αν δεν εισαχθουν σε μονάδα εντατικής θεραπείας μπορεί να είναι μοιραία για τους ασθενείς. Για την υποστήριξη αυτών των ασθενών υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής των περισσοτέρων μη επεμβατικών και επεμβατικών διαγνωστικών τεχνικών (υπέρηχοι, αιμοδυναμική παρακολούθηση, ενδοσκοπήσεις κ.λ.π.) όπως επίσης είναι εφικτές οι περισσότερες από τις επεμβατικές θεραπευτικές πράξεις (τραχειοστομίες, αιμοδιαδιήθηση κ.λ.π).

Σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εκτός της φροντίδας που προσφέρει στους ασθενείς της ΜΕΘ είναι να υποστηρίζει συμβουλευτικά καθημερινά και συστηματικά την υπόλοιπη κλινική για περιστατικά ασθενών που έιναι σε κρίσιμη κατάσταση.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας

Η Facebook

Instagram

Twitter

Linkedin

TWENTYONE PRODUCTION